četrtek, 03. junij 2010

Frau Tulpe.


Ko takole kdaj pa kdaj sanjava o kakšni trgovini, kjer bi se dalo dobiti vse od trakov, blaga in drugih drobnarij za ustvarjanje, se sanje kaj hitro razblinijo. Ker se pri nas zaenkrat še dobi le malo raznolikega blaga, raznovrstne volne, raznobarvnih trakcev, pa perlic najrazličnejših oblik in drugega drobnega materiala, ki bi lahko lahko sestavili skupaj, da bi nastale najine Vilinke, se je potrebno odpraviti v tujino. Med prvomajskimi počitnicami sva pobegnili za nekaj dni v Berlin, ki je neskočno super multikulturno in ustvarjalno mesto. Nemalo je galerij, muzejev in trgovinic, v katerih bi lahko brskal po cele dneve. Tako neskočno luštkane, barvite in srčkane so! Ena od njih je tudi Frau Tulpe, v kateri se lahko v trenutku, ko stopiš skozi vrata, potopiš v svet vzorčkov in mavričnih barv. Imajo vse tisto, o čemer je bilo kdaj skoraj nemogoče razmišljati. Krogi cutkaj, karo tam, pa rožice, srčki, babuške in hišice, da o vzorčkih trikotnikov, kobiniranih z vijugami in črtami sploh ne govorimo. Raj za ljubitelje lepega.

Zato, če boste kdaj zavili v tiste konce Berlina, le pokukajte k Frau Tulpe! Tako zelo prijazni so. In imajo toliko krasnega blaga! Midve sva bili povsem očarani.


Anhilna Lorinten!

Mankica in Viktorija

7 tvojih misli:

vesna pravi ...

zelo lepo zgleda!

Urša pravi ...

waw, če bom šla kdaj sem nakupovat, si bom skrila denarnico :)) btw, poštnina do avstrije je 6.9 eur, sigurno bi se dalo zmenit ali da pošljejo poštno ležeče, ali pa celo do nas :)

JERNEJA pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
JERNEJA pravi ...

prečudovito..se strinjam z Uršo, ki pravi, da bi skrila denarnico..js se težko zadržujem v takih štacunah..vse bi kupila:) Škoda, da pri nas ni take raznovrstne ponudbe.. je treba praskat na več koncih za dobro blago...

matilda pravi ...

Joj, ne mi niti pravit, ko se sprehajam po tujini in zagledam kaj takea se še vedno počutim, kot da smo leta 82 sredi sivo-rjave Juge. In potem se ti v teh pravljičnih izbicah utrže...ko pri nas najdem kakšen malo bolj "ikeast" kos blga imaš občutek, da si zadel terno.

Vila Rozinka pravi ...

@vesna, jaz sme bila popolnoma očarana.

@urša, vidiš, to je pa tudi res. nikoli še nisem blaga naročala po internetu, ampak zdaj ko sem vidla vzorčke v živo, bi lahko tudi takole naročila!

@jerneja, pri nas se res ne dobi prav ničesar! grozno! iščem po vsem mestu in se le tu in tam najde kaj fajnega, ampak to je tako zeloooooo redko. prav škoda.

@matilda, ja res je! sva se prav nasmejali ob tvojem zapisu, saj si nama iz ust vzela besede. res je! :)

matilda pravi ...

:) in vesta kaj je še najbolj hecno in "socrealistično" DANES, da je Ikea (tako v globalu) pri nas pojem širine, barvitosti, izbire, dizajna...japaja. Ampak najbližja tudi v sivo*sivih časih:-D Še dobro,da je.