torek, 13. december 2011

Rozinka v posebni izdaji revije Jana - 101 božični nasvet

Dva dni pred potjo na drugi konec sveta sva dobili klic z uredništva revije Jana. Novinarka naju je povabila k sodelovanju v posebni božični izdaji revije 101 BOŽIČNI NASVET. Pripravili naj bi božično postavitev in bralcem dali idejo za novoletno vzdušje v njihovem domu.

In ker izziva pripraviti novoletno postavitev nisva želeli kar tako odkloniti, sva se z veseljem lotili dela in izziva, ki so nama ga ponudili. V kuhinji tuhtali, kaj pripraviti, medtem ko je le na pol spakirana prtljaga še čakala, da do konca spakirava za na enomesečno pot v Azijo. Vsi okraski in vse novoletno je bilo od lani pospravljeno še nekje v kleti, o venčkih, smrekicah in vsem ostalem, povezanem z novim letom pa do tedaj sploh nisva razmišljali, ker sva se opravljali na drugi, topli konec sveta in sva bili z mislimi in eno nogo nekako že na letalu prodi Daljnemu vzhodu. Pa je bilo vseeno treba čim prej najt tisto, kar bi pričaralo novoletni duh. Prestavljanje pohištva sem in tja, pa iskanje kozarcev za šampanjec, steklenih okraskov, rdečih pentljic ... rdeče sveče so že lani pogorele, zato sva skočili v trgovino po nove. Pa izbrskali voščilnice od lani in našli cimetove palčke in venček, ki pravzaprav sploh ni novoletni venček, a je s pentjo to postal.


Po prestavljanju in postavljanju, pa preizkušanju, kako bo to videti na fotografiji, sva postavitev le naredili, toda svetlobe je bilo premalo za fotografiranje, zato je "bomba" s pohištvom sredi hodnika in kuhinje pa takšnimi in drugačnimi okraski, ki so bili razsuti po tleh, morala počakati do naslednjega dne. Naslenji dan pa je bilo slabo vreme in spet slaba svetloba. Skočila sem po reflektorje in nastale so te (že skoraj studijske) fotke! Kako so vam všeč fotografije in kako vam je všeč objava? Naj vam namignem, da je božična Jana je še vedno na voljo - no, tam, kjer je še niso razprodali! ;)

Objava v reviji:

Pa še nekaj o najini božični postavitvi:
"Najina ideja za božično okrasno postavitev je primerna ne le za polico nad kaminom, temveč kakršnokoli ožjo poličko nekje v stanovanju. Ker gre za kombinacijo lesa, stekla in srebra, je primerno tako za moderno, kot tudi tradicionalno stanovanje. Najino vodilo so bile naravne barve lesa, ki sva jih kombinirali s slavnostnimi novoletnimi in božičnimi barvami. Izognili sva se tradicionalni zlati in jo nadomestili s srebrno. Tako sva se odločili za kombinacijo bež, rjavih, rdečih in srebrnih odtenkov. Venček, ki je sinonim za vsako božično postavitev, je tokrat v nekoliko durgačni vlogi – visi na steni, okrašen pa je s pentljo. Svečke v dom prinesejo čarobnost slavnostnega božičnega večera. Pa tudi božični kruh iz suhega sadja, ki ne sme manjkati na božični večer in vonj cimetovih paličic, ki ne le, da dišijo, tudi lepa dekoracija so. V postavitev sva vključili tudi druge številne malenkosti – šatuljice, lutkice, fotografije, okraske in druge vsakdanje predmete, ki jih vsak posameznik lahko najde na svojih policah in mu veliko pomenijo. Kreativna rešitev za čestitke z dobrimi novoletnimi željami je tudi vrvica, ki je pritrjena na poličko in na katero sva jih pripeli s kljukicami."


Anhilna Lorinten!
Rozinka*

0 tvojih misli: